top of page
DE TOEKOMST VRAAGT ONTWIKKELING 
Zakelijke bijeenkomst

1. Vertrekpunt

Onderzoek geeft inzicht in waar een team staat. Het startpunt voor verdere 

ontwikkeling. Zonder al te veel te oordelen, vooral kijken en luisteren naar elkaar, verkennen van verschillende perspectieven. Zien waar je vandaan komt, waar je nu bent en welke mogelijkheden zich aandienen waar je verder op kunt bouwen.​

Vergadering

2. Samen keuzes maken.

Wat je nu in gang wilt zetten en de ambities voor de toekomst bepalen de richting van een organisatie. En het is de kunst die vanuit organisatieniveau te vertalen naar ieder team, zodat mensen hier een bijdrage aan kunnen leveren. 

Inspirerende ambities zijn het waard om je best voor te doen. En al ligt het bereiken van die gewenste situatie nog niet binnen handbereik, als ze je uitdagen en aanspreken, krijg je zin om aan de slag te gaan en te zoeken naar manieren om er te komen. Dat geeft ook moed om vol te houden. Scherp(er) afbakenen welke ontwikkeling je in gang zet, vormen het kloppend hart van de teamcode. Dit brengt een team in beweging. 

Brainstorm sessie

3. Motor voor ontwikkeling

Het verschil tussen waar je nu staat en de ambities waar je naar streeft, bepalen de ontwikkelingsdoelen. Welke actie is nodig om obstakels die er nog zijn te omzeilen of te overbruggen? 

Met het opstellen van een ontwikkelagenda slaat een team de piketpalen: doelen die je samen wilt bereiken en bepalen waar de energie voor de actie naar uit gaat.

Een ontwikkelplan zet aan tot gerichte actie, maar vraagt ook tijd te maken voor reflectie.

doet het werk samen

4. Leren & gaan

Ontwikkelen vraagt te doen: experimenteren, iets proberen, ervaren en leren. Wat werkt en wat werkt niet? Waar ben je goed in? Wat ga je een volgende keer zeker wel of niet meer doen? Met de beschikbare kennis en kunde bouwen mensen, teams en organisaties stap voor stap aan verbeteringen en ontwikkeling. Soms mis je bepaalde vaardigheden. Train en oefen die dan. Kies een aanpak op maat. Korte, specifieke training en coaching op basis van de behoefte om te leren. Zaken die je gelijk in de praktijk kunt gebruiken. 

En maak wat je geleerd hebt expliciet.

bottom of page