top of page

Hoe goed werk je samen?

 

Een startend team en op zoek naar hulp?

Zoek je de weg omhoog na een reorganisatie?

Op zoek hoe je uit de weerstand komt?

Al heel goed team, maar ambitie voor nog beter?

 

Een team heeft een gezamenlijk doel en in het team is ieders bijdrage nodig om dat doel te halen. Een GDQ-meting - en het teamprofiel dat hieruit voortkomt - is een startpunt voor discussie en geeft input voor een ontwikkelplan. 

Susan Wheelan onderzocht en creëerde
Niet zo maar een teammodel

 

 

 

 

 

 

 

 

Een voortdurende nieuwsgierigheid naar wat teams beweegt en meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek liggen aan de basis van het werk van de Amerikaanse prof.dr. Susan Wheelan. Ze koppelde de wetenschappelijke theorie aan het gedrag en de dynamiek van  teams in de praktijk. Het resultaat is een model voor de ontwikkeling die teams doormaken op weg naar een high-performance team. Het het model geeft inzicht in alle kenmerken die een rol spelen bij de ontwikkeling en de fasen die teams daarbij doorlopen. Inspirerend onderzoek waarop teams kunnen bouwen.

GDQ helpt en werkt. In verschillende landen wordt het al lange tijd met succes toegepast. Wereldwijd werken grote bedrijven als IKEA en Volvo met GDQ, naast overheden, organisaties in de non-profit en binnen het onderwijs. 

 

De vragenlijst is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Zweeds, Noors, Fins, Spaans, Italiaans en Japans. En in het Nederlands!

“Intervention strategies often produce no change or negative results. Therefore, over several years, I worked to discover better, faster, and less costly methods for assessing teams and planning intervention strategies. The Group Development Questionnaire is one result of this effort.“ - Susan Wheelan.

In het kort

 

Teamleden ervaren dagelijks of de samenwerking goed loopt of nog niet optimaal is. Maar vraag hen wat de redenen daarvoor zijn of wat er nog nodig is om te verbeteren, dan is het vaak een stuk lastiger om daar precies antwoord op te geven. Er is een instrument dat daar inzicht in geeft: Group Development Questionnaire.

GDQ geeft een team inzicht in:

  • hoe je samenwerkt.

  • hoe productief en effectief je als team bent.

  • welk gedrag de meeste aandacht krijgt en of dat efficiënt is.

  • de ontwikkeling, de kracht en de belemmeringen.

  • het al dan niet bestaan van verschillende perspectieven binnen het team.

 

GDQ meet wat de teamleden dagelijks ervaren en dus wat er in een team gebeurt. Het geeft een ontwikkelingsprofiel waarmee teamleden de dialoog kunnen voeren over welke verbeteringen zij willen realiseren en hoe zij dat samen gaan doen.

 

GDQ raakt alle elementen die belangrijk zijn om te groeien naar een topteam.

Benieuwd?

 

Neem contact op voor meer informatie over 

een GDQ-teamprofiel.

bottom of page