top of page

BELANG VAN TEAMS 

Organiseren in teams is de trend, maar hoe goed werkt jullie team samen? Waar staat het team qua ontwikkeling en wat is dan het vertrekpunt? 

Werken in teams wordt steeds belangrijker. HR-specialisten zetten dit in de 'global human capital trends 2016' met stip op 1: the rise of teams (Deloitte University). Organisaties zijn op zoek zijn naar flexibele structuren. Teams zijn beter in het oplossen van complexe problemen en vraagstukken dan individuen. 

 

Maar mensen vormen niet zomaar een hecht team. Goed samenwerken vraagt gerichte aandacht en tijd. Niet iets wat binnen een week geregeld is. Onderzoek met de Group Development Questionnaire (GDQ) laat zien dat aandacht voor ontwikkeling leidt tot betere prestaties. Teamleden ervaren dan meer controle over hun werk, minder stress en ook het verzuim daalt. Dat geeft voldoening en resultaat.

 

GDQ geeft inzicht in hoe een team functioneert en brengt de ontwikkeling in kaart. Dit inzicht helpt een team op weg.

Dit wetenschappelijk gevalideerde instrument wordt wereldwijd gebruikt en is nu ook in Nederland beschikbaar.  

TEAMONTWIKKELING

Waar staat het team?

GDQ: Teamontwikkeling is een proces.

 

Zoals de Engelsen zeggen: “Teaming is a verb, rather than a noun.”  Dat vraagt tijd, aandacht, concrete actie en reflectie. Weten waar je voor staat en waar je naartoe wilt, geven houvast voor de ontwikkeling. Vanuit de teamcode en de gezamenlijke doelen krijgt ieder binnen het team de kans op een eigen manier en samen hieraan bij te dragen. Ontwikkelen is ontdekken. Experimenteren en innoveren in de actie. Reflecteren om te leren en de route bij te stellen. Kiezen, groeien en gaan. 

Hoe effectief is jouw team? Is jullie teamcode expliciet, gedeeld en heeft ieder daarbij een duidelijke rol? Helpen jullie manieren van werken om met plezier vooruit te komen en samen beter resultaat te halen? Kunnen jullie fricties uit de weg ruimen en en verschillende perspectieven? Ondersteunt de leider optimaal? Dit en nog veel meer komt naar voren uit de meting.

Waar zit de kracht van het team? GDQ geeft je dat inzicht. Ontdek wat jouw team nodig heeft voor verdere ontwikkeling. Om slimmer en plezieriger samen te werken.

 

Please reload

bottom of page