top of page

LEREN EN GAAN

Talenten ontwikkelen en inzetten 

In samenwerking met coaches en trainers in mijn netwerk biedt 52ºN 5ºE korte trainingen met praktische impact. Ze sluiten aan bij de laatste wetenschappelijke inzichten en theorie, zeker, maar zijn ook vooral praktisch en gericht op oefenen met elkaar. Zodat teamleden nieuwe kennis omzetten naar een nieuwe vaardigheden voor actie in de dagelijkse praktijk. 

 

Naast het oefenen van vaardigheden, heeft een team ook momenten van reflectie nodig, waarbij het proces dat het team doorloopt aan de orde komt. De voortgang bespreken. De teamontwikkeling en de onderlinge dynamiek en kijken naar de resultaten. Zo kan een team zien en besluiten wat hen stimuleert en hen weerhoudt, welk gedrag of acties je wilt stoppen en wilt continueren. Om de koers bij te sturen of scherper aan de wind te varen.

Sprints voor medewerkers

ontwikkel al je talenten

Interventies zijn het meest effectief als ze zijn afgestemd op de ontwikkelingsfase van een team en de teamleden zelf meedenken en meebesluiten over welke vaardigheden ze willen ontwikkelen. Dat kan natuurlijk variëren van feedback vragen, geven en gebruiken tot design thinking gebruiken om te innoveren. Maar het team is zelf aan zet. 

Sprints voor managers

meer in je rugzak

In elke ontwikkelingsfase vraagt leiding geven en nemen andere kwaliteiten. Zo werkt directief leiderschap eigenlijk alleen om teams en nieuwe opdrachten op gang te brengen. Teams met strijd hebben vaak meer aan een mediator.

Teams in alle fasen hebben iets aan leidinggevenden die mensen met elkaar in verbindingen brengen, richting duiden en middelen en mogelijkheden bieden voor uitvoering en ontwikkeling. Iedere manager heeft voorkeuren in zijn/haar gedragsrepertoire. Dus om andere manieren van leidinggeven en nemen te leren vraagt maatwerk. Onderzoek waar jij je team helpt of misschien tegenhoudt en hoe je je persoonlijk kunt ontwikkelen om anderen nog beter te ondersteunen. 

Please reload

bottom of page