Hoe het anders kan: allemaal op de bok!

September 2, 2017

Als we denken aan een rockband zien we een groep mensen voor ons die samen muziek maken, maar waar geen dirigent is die de boel orchestreert. Terwijl bij klassieke muziek dat toch al gauw het beeld is dat zich aan ons opdringt. Daarbij hoort iemand die de boel aanstuurt. Hoewel een rockband zich niet persé gedraagt als een zooitje ongeregeld, is er wel vaak iemand die vooraf telt. Iemand die de leiding neemt. Zo kan dat ook bij klassieke muziek. Het Orpheus Chamber Orchestra uit New York is zo'n voorbeeld. In de video zie je hoe ze samenwerken. Hoe iedereen de rol van de dirigent of orkestleider kan nemen terwijl je samen de verantwoordelijkheid hebt voor het eindresultaat. Een mooie analogie voor hoe het ook eens anders kunt organiseren dan gebruikelijk in de context waar je je begeeft. Ook binnen een niet zo muzikale organisatie.

 

 

 

 

Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

February 19, 2019

October 16, 2018

September 2, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© 2019 Lilian Kolker - 52n5e.nl